Nakon uspješna četiri izdanja Zimske škole gitare Glazbena škola ’’Silvije Bombardelli’’ Solin u suradnji sa Udrugom GitaraST organizira

V. ZIMSKU ŠKOLU GITARE - SOLIN, 2017.

koja će se u Solinu održati od 3. do 8. siječnja 2017., pod vodstvom priznatih hrvatskih gitarista i pedagoga,

prof. Josipa Dragnića, prof. Antonia Rumenovića i prof. Nene Munitića.

 

PROGRAM

 

Utorak, 03.01. u 19:00h

Svečano otvaranje manifestacije; prrijava sudionika, predstavljanje voditelja, polaznika i programa Zimske škole;

Srijeda, 04.01.  -  Subota, 07.01.

u jutarnjim terminima individualni rad; u popodnevnim terminima radionice i orkestar;

Nedjelja 08.01. u 19:00 h

Svečana dodjela diploma i Završni koncert polaznika.

 

MOGUĆNOSTI SUDJELOVANJA:

Program A

četiri individualna sata klasične gitare po 40 minuta, četiri radionice klasične gitare i orkestar (650,00 kn);

Program B

dva individualna sata klasične gitare po 40 minuta, četiri radionice klasične gitare i orkestar (450,00 kn);

Program C

četiri radionice klasične gitare i orkestar (350,00 kn);

Prijavnicu možete preuzeti ovdje.

Ispunjenu prijavnicu poslati zaključno s 31.12.2016. na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

KOTIZACIJA:

Kotizaciju za sudjelovanje na Zimskoj školi uplatiti do 31.12.2016. na žiro račun Udruge GitaraST :

HR8623400091110566425

uz navedenu svrhu plaćanja:
KOTIZACIJA ZA V. ZIMSKU ŠKOLU GITARE SOLIN 2017.

Svi sudionici stječu pravo sudjelovanja na Završnom koncertu, na kojem će se upriličiti i svečana dodjela diploma za sve polaznike Zimske škole.

 

 

MOGUĆNOSTI SMJEŠTAJA:

 

Polaznici koji su zainteresirani za smještaj u Solinu tijekom trajanja Zimske škole, povoljne aranžmane mogu naći u Hostelu Jadro. Hostel Jadro nalazi se 5 minuta hoda od mjesta održavanja Zimske škole, a detalje oko smještaja možete saznati i ugovoriti na kontakt mobitel: 0913999902 (uprava) ili na telefon: 021246777. Detaljnije informacije dostupne su i na www.hostel-jadro.hr

Za ostale mogućnosti smještaja u Solinu možete kontaktirati Informativni ured Turističke zajednice grada Solina na tel. 021210048 ili putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

VODITELJI IV. ZIMSKE ŠKOLE GITARE SOLIN 2016.

 

JOSIP DRAGNIĆ, prof. iza sebe ima više od dvadeset godina uspješnog glazbenog djelovanja. Nastupao je diljem Hrvatske i u inozemstvu  kao solist te kao član komornih sastava i orkestara. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje je stjecao u Glazbenoj školi Josip Hatze - Split, na Umjetničkoj akademiji u Splitu (prof. M. Brčić) te na Visokoj školi za glazbu u Nuernbergu (prof. F. Halasz) gdje je završio poslijediplomski studij gitare. Polaznik je seminara u zemlji i inozemstvu:  Uzmah - Hvar (’97.- ‘03.) pod vodstvom prof. Ante Čaglja, Splitski gitaristički festival, Koblenz guitar festival, Nuertingen guitar festival te GuitarArt festival u Beogradu. Usavršavao se kod vodećih gitarista današnjice: Cotsiolis, Desiderio, Dylla, Dukić, Gallen, Kappel, Marchione, Russell i dr. Osvajač je visokih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solist i član komornih sastava. Jedan je od organizatora i umjetnički voditelj MAGfestivala  i Dana klasične gitare u Splitu. Za vrijeme pedagoškog rada u GŠ Josipa Hatzea u Splitu njegovi učenici osvajaju visoke nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od listopada 2013. godine živi i radi u Luksemburgu.

 

ANTONIO RUMENOVIĆ, prof. u  Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. M. Vincekovića, a akademiju "Ino Mirković" u Lovranu upisuje 2001. u klasi prof. C. Marchionea i asistenta N. Munitića. Diplomirao je 2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana  Romera. Magisterij i postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je u lipnju 2008. god. u klasi prof. C. Marchionea. Na gitarističkom natjecanju Ivan Padovec u Zagrebu 2005. godine osvojio je 3 mjesto te mu je pripala čast bitipočasni gost na završnom koncertu Miletićevih dana glazbe u Sisku. Od 2011. god. član je komornog ansambla "Laurum" i Koprivničkog gitarističkog dua. Raditi počinje za vrijeme dodiplomskog studija uglazbenoj školi u Delnicama, a nakon diplome zapošljava se na Umjetničkoj školi "Fortunat Pintarić"  u Koprivnici u kojoj podučava i danas. Sa svojim je učenicima postigao zapažene uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad dobio nagradu Grada Koprivnice te nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje. Glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. godine. Pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima, a održava i predavanja te majstorske radionice diljem zemlje. Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare "Allegro" Koprivnica.

 

NENO MUNITIĆ, prof. učitelj je klasične gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Lovre pl. Matačića u Omišu te osnivač i utemeljitelj jednog od najvećih gitarističkih festivala u ovom dijelu Europe  Omiš guitar festa. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom gitarističkom natjecanju Citta di Casarza Ligure 2005. god. Nastupao širom Europe kao solist te član komornih sastava. Predavao na mnogobrojnim glazbenim ustanovama u nekoliko država te radio i kao asistent kod prof. Carla Marchionea na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu, a potom i kao predavač. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj pedagoški rad, a bio je i član ocjenjivačkih sudova i predavač na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima i majstorskim radionicama. Njegovi učenici i studenti su osvojili više od 70 međunarodnih i državnih natjecanja te preko 200 nagrada na mnogobrojnim natjecanjima diljem Europe. Antonio Rumenović, Hrvoje Ton, Vlade Brzović, Željana Jerić, Silvio Bilić i mnogi drugi gitaristi su stjecali znanja i vještine na klasičnoj gitari u klasi Nene Munitića, a danas su uspješni gitaristi i pedagozi.

JoomShaper